התקנת פרקט למינציה באופן עצמאי
התקנת פרקט למינציה באופן עצמאי
כמה טיפים מועילים להתקנת פרקט למינציה
פרויקט התקנת הפרקט נראה קצת שונה במהותו כאשר יש להתקינו על מרצפות לעומת מצב שבו יש לפרק פרקט ישן או שטיח קיים. לפני תחילת ההתקנה כדאי לוודא איזה סוג של התקנה דרושה לכם על מנת שהוראות ההתקנה שתקבלו או שתקראו באינטרנט יהיו כמה שיותר מתאימות לסיטואצית ההתקנה שבפניה אתם עומדים.
בין אם רכשתם פרקט בשרון, במרכז, בדרום או בכל אזור אחר- הפעולות המקדימות שיהיה עליכם לנקוט בהן כהכנה להתקנה הן זהות ועליהן לכלול את יישור המשטח עליו אמורה להתבצע ההתקנה, את מדידת החלל שבו יותקן הפרקט, את הוצאת הרהיטים, הדלתות, מעצורי הדלתות וכל סוג אחר של ריהוט שעשוי להפריע או לשבש את מהלך ההתקנה ועוד.
בשל רגישותו הרבה למים, רצוי שתוותרו על התקנת פרקט למינציה במטבח. אזור המטבח הוא כר פורה לזרימה של לא מעט מים בכיוונים שונים ובפינות שונות של המטבח וכדי למנוע הרס מהיר של הפרקט מומלץ לא להתקינו באזור זה.
משהותקן הפרקט ואתם יכולים לנשום לרווחה ולחוש סיפוק מהמלאכה שביצעתם בעצמכם, כעת כדאי לזכור, כי הפרקט דורש תחזוקה. כאמור בסעיף הקודם, פרקט למינציה רגיש למים ועל כן יש לשמור על ניקיונו ועל המראה שלו באמצעות טאטוא שלו ו/או ניקוי עם סמרטוט לח שנטבל בחומר ניקוי מיוחד עבור פרקטים.
התחילו את התקנת הפרקט וסיימו אותה באור יום. במידה וההתקנה תגלוש לשעות הערב או הלילה אתם עשויים לגלות למחרת בבוקר שגיאות, טעויות או אי דיוקים שלא הצלחתם לראותם בערב.
כ-48 שעות לפני ההתקנה יש להניח את הפרקט בחדר על מנת “להרגיל” אותו לטמפרטורה ולאקלים השורר ב.
התקנת פרקט למינציה של איש מקצוע
ראה על – שטיח קיים
אלו שתוך כדי שקריאת שורות אלה רעיון ההתקנה העצמאית כבר לא נראה להם קוסם כל כך, יוכלו כמובן להיעזר באיש מקצוע המומחה בהתקנת פרקטים בפרט ופרקט למינציה בכלל. אומנם מדובר בהוצאה כלכלית גבוהה יותר, אך רבים יעדיפו את האופציה הזאת על פני התעסקות עם פרויקט שאין להם בו ניסיון ושעלול לעלות להם בסופו של יום בהתקנה לא מוצלחת של הפרקט.