על נוחות ועל מטבחים
על נוחות ועל מטבחים
היופי הוויזואלי לעולם יראה מושך יותר מאשר השימושיות הפרקטית. בכלל, שיווק של מטבחים מתבסס על הנראות ופחות על השימושיות. ישנה אפילו תופעה שבבתים רבים יש שני מטבחים. אחד גדול, מרווח ויפה שנועד למטרות של אירוח ויצירת רושם תוך כדי השתלבות במרקם של שאר הבית, ויש מטבחון קטן שבו נעשים בפועל רוב הבישולים. למה דומה הדבר? לנעלי העקב. מבחינת נוחות הליכה על נעלי עקב זה הכל חוץ מנוחות ובטח שלא בריא מבחינה אורתופדית. אבל מבחינת מראה זה משפר משמעותית את המראה של בנות המין היפה שכבר שנים על גבי שנים מצביעות ברגליים תרתי משמע ורוכשות עוד ועוד קולקציות באופן “עקבי”. כך גם בענייני המטבחים, קונים לפי יופי ומבשלים לפי אופי. לראיה, האוכל הטעים והאותנטי ביותר נמצא לא במסעדות הגורמה המפוארות אלא באותן מסעדות פועלים בפאתי השוק שמבשלות על גבי פתיליות בחללים דחוסים להחריד.
איך לתמרן בין יופי לאופי
אז איך בכל זאת ניתן לשלש בים האופי לבין היופי ? בין היפה לטעים? כמו במקרה של הנעליים, כדאי לאמץ כלל בסיסי חשוב: מטבחים בודקים בחנות, לא בבית. כלומר, כמו שנעל אנחנו מוודאים שהיא נוחה והולמת את מידותינו בחנות בטרם רכישה, כך גם הדין לגבי המטבח. חשוב לנסות לתרגל עבודה בחלל המיועד לרכשיה. ייתכן מאוד וניסיון לבצע פעולה פשוטה של העברת סיר מארון לכיור ומהכיריים לשיש תחשוף בעיה תפעולית כלשהי. עיצוב מטבחים צריך בעצם להתאים ולסנכרן בין הצרכים האישיים שלכם לבין קו העיצוב הללי. לא פעם שמעתם את המילה פרקטי בהקשר של מטבחים – ולא בכדיץ פרקטיות היא באמת הכרחית כאשר עוסקים בריהוט בכלל ובמטבחים בפרט.
האתגר של מעצבי הפנים בכלל ומעצבי המטבחים בפרט זה לדאוג שלצד היופי הוויזואלי שחשוב גם הוא, תהיה לכם גם נוחות אופרטיבית. מומלץ עוד לפני שפונים לרכישת מטבח חדש או למעצב שיעצב עבורכם חלל בישול, לערוך רישום של נקודות שחשובות לכם ומשם להתחיל לתפור את ה”חליפה”.
מטבח מתאימים לצרכים שלכם ולכל משפחה יש את הצרכים שלה. כמו בכל תחום אחר גם במטבחים יש אופנות וטרנדיים – החכמה היא לשלב מטבח אופנתי ומעוצב עם נוחות ופרקטיות